Учебник по латински език за студенти от специалност медицина в англоезична форма на обучение “Basics of Medical Terminology I. Latin and Greek Origins”

Всяко ново учебно помагало или учебник по медицински латински език, в което е представена модерна методика на преподаване, заслужава да му бъде обърнато специално внимание.
За голяма част от колегите в България учебникът по латински език, предназначен за чуждестранни студенти от специалностите „Медицина“, „Физиотерапия“ и „Обществено здраве“ в Университета в Дебрецен, Унгария, със заглавие “Basics of Medical Terminology I. Latin and Greek Origins” и автор Ласло Репаш, е все още непознат.
Различният и неприлаган до момента в страната ни начин на поднасяне на необходимата за студентите информация е това, което го прави ценен. Тук граматичните правила и лексикални единици са представени по разнообразен и интерактивен начин, което прави процеса на придобиване на нови знания приятен и интересен.
Структурирането на учебника позволява бързо постигане на резултати при практическото прилагане на знанията, придобити в семинарните занятия по латински език.

Ключови думи: резюме на книга